Bulgurun kitabı
...İki alternatif....
'Bulgur Yemekleri' kitabı, Anadolu'nun çeşitli yörelerinde yaşayan, bu yemekleri defalarca sofralarına taşımış ev hanımlarıyla yapılan birebir görüşme, gözlem ve yapımla derlenmiş bir kitap. Selçuk Üniversitesi'nden Dr. Nermin Işık'ın hazırladığı kitapta 4000 yıllık bulgurla yapılan 110 çeşit yemek tarifi de bulunuyor. Kitap Alfa Yayınları'ndan çıktı. 'Nerede, Nasıl Yiyelim?' kitabının yazarları Ebru İpekçi ve Leyla Akçağlılar'ın hazırladığı 'Butterfly'dan Özel Tatlar' ise herkesin kolaylıkla yapabileceği pratik ve nefis yemek çeşitlerine yer veriyor. Çorbalar, aperatifler, başlangıç yemekleri, pratik salatalar, ana yemekler, tatlılar ve değişik sosların yanı sıra içeceklerin de yer aldığı kitap Remzi Kitabevi'nden çıktı.
|