Etsiz pilav
Pirinci yarım saat tuzlu ılık suda bekletin. İyice yıkayıp, süzün. Soğanları robotta püre haline getirin. Sonra süzgece alın, süzün ve suyunu biriktirin. Elde ettiğiniz soğan suyunu ölçün, eğer yeterli değilse su katarak 2 bardak sıvı hazırlayın. Soğan suyunu, pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, tuz ile balı ekleyin. Bir taşım kaynatıp, pirinci salın. Pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pilav hazır olunca küçük bir tavada yağı eritip, pirinçlerin üzerine gezdirin. Tencerenin ağzını bezle örtüp, kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 30 dakika demlendirin. Tencereyi açın, karabiber ve yenibaharı serpin, pirinçleri ezmeden, çatalla karıştırın ve servis tabağına boşaltın.
4 kişilik * 1 su bardağı pirinç
* 8 adet büyük soğan (2 bardak soğan suyu elde etmek için)
* 90 gr. tereyağı
* 1 tatlı kaşığı bal
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
* Tuz
|