Körili yumurta
Zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, yumurtaları ara ara yavaşça karıştırarak kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Tenceredeki yağın 1 çorba kaşığını tekrar ısıtın. Bu yağda hardal tohumunu üzeri kapalı olarak yüksek ateşte yaklaşık 30 saniye, tohumlar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Sarmısak, zencefil ve soğanı da ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak kimyon, köri, kakule, domates, şeker ve suyu karıştırarak ilave edin. Sosu kaynama noktasına getirip, yumurtaları ilave edin ve ısıyı düşürün. Üzeri kapalı olarak 5 dakika ağır ağır pişirin.
4 kişilik * 8 adet yumurta (katı pişirilmiş)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı hardal tohumu
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 1 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 2 çorba kaşığı köri
* 1/2 tatlı kaşığı tane kakule (dövülmüş)
* 2 adet domates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1/2 su bardağı su
|