|
|
Kekikli börek
Bir tavada yağı ısıtıp, soğan, sarmısak ve salamı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirdikten sonra mantarları ilave edip, mantarlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Malzemeyi kağıt havlu üzerinde süzdürüp, soğutun. Soğuyan malzemeyi bir kapta peynir ve maydanoz ile karıştırın. Hamur için bir kaba unu eleyip, kekiği ilave edin. Yağı ekleyip, bıçakla kıyarak una yedirin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş süt ilave edin. Unlanmış bir yüzeyde özleşene kadar hamuru yoğurup, 8 parçaya bölün ve her bir parçayı 13 cm. çapında yuvarlaklar şeklinde açın. Hazırladığınız iç malzemesini 4 hamura paylaştırıp, hamurların kenarlarını biraz süt ile ıslatın. Kalan 4 hamuru diğerlerinin üzerlerine koyup, kapatmak için kenarlarını iyice bastırın. Büyük bir tavada zeytinyağını kızdırıp, hamurların iki tarafı da iyice pişene kadar ağır ağır pişirin. Sıcak servis yapın.
4 kişilik * 3 su bardağı kekun
* 1 çorba kaşığı taze kekik (doğranmış)
* 30 gr. tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
İçi: * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 4 adet salam (ince doğranmış)
* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* 1 su bardağı gravyer peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
|