kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Kekikli börek
Körili yumurta
Etsiz pilav

Kekikli börek

Bir tavada yağı ısıtıp, soğan, sarmısak ve salamı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirdikten sonra mantarları ilave edip, mantarlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Malzemeyi kağıt havlu üzerinde süzdürüp, soğutun. Soğuyan malzemeyi bir kapta peynir ve maydanoz ile karıştırın. Hamur için bir kaba unu eleyip, kekiği ilave edin. Yağı ekleyip, bıçakla kıyarak una yedirin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş süt ilave edin. Unlanmış bir yüzeyde özleşene kadar hamuru yoğurup, 8 parçaya bölün ve her bir parçayı 13 cm. çapında yuvarlaklar şeklinde açın. Hazırladığınız iç malzemesini 4 hamura paylaştırıp, hamurların kenarlarını biraz süt ile ıslatın. Kalan 4 hamuru diğerlerinin üzerlerine koyup, kapatmak için kenarlarını iyice bastırın. Büyük bir tavada zeytinyağını kızdırıp, hamurların iki tarafı da iyice pişene kadar ağır ağır pişirin. Sıcak servis yapın.

4 kişilik
*
3 su bardağı kekun

* 1 çorba kaşığı taze kekik (doğranmış)

* 30 gr. tereyağı

* 1 su bardağı süt

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

İçi:
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış)

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 4 adet salam (ince doğranmış)

* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)

* 1 su bardağı gravyer peyniri (rendelenmiş)

* 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 24-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-04-2006
 Kolay sufle   / 21-04-2006
 Ton balıklı ekmekler   / 19-04-2006
 Kuru fasulye köftesi   / 18-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 16-04-2006
 Portakal şerbetli haşhaş keki   / 15-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 14-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 12-04-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
İnsanı duvara çarpan davetiye ve bültenler!
Biz...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı
* "Bugün 23 Nisan laaannn... Neşe doluyor...
SEDA KAYA GÜLER
En iyi aşıklar...
Geçen hafta yazdığım 'En iyi aşık...
AYŞE TÜTER
Kekikli börek
Bir tavada yağı ısıtıp, soğan, sarmısak ve...
Eroğlu anemiyi bile tuşa getirdi
Eroğlu anemiyi bile tuşa getirdi
'53. Avrupa Şampiyonası'nda yedinci kez şampiyonluk için yarışacak...
'Vergimi veriyorum diye böbürlenmiyo-rum ama takdir bekledim'
'Vergimi veriyorum diye böbürlenmiyo-rum ama takdir bekledim'
Ünlü oyuncu Mehmet Ali Erbil, bu yıl vergi sıralamasında Türkiye...
Seki'nin son kaçamağı!
Seki'nin son kaçamağı!
Son olarak İzmir'li ünlü iş adamı Cemal Özgörkey ile birliktelik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.