Kısırlı hindi lokumu
Hindi bonfileyi soğan ile bol suda 20 dakika haşlayın, süzün ve suyunu ayırın. Sıcak iken soğan ile robottan geçirin. (Gerekirse çok az haşlama suyu ilave edin.) Bulgurun üzerine geçecek kadar hindinin sıcak suyundan koyun ve 10 dakika bekletin. Bulgurun içine kıyılmış hindi eti, zeytinyağı, ceviz, kimyon, biber çeşidi, sarmısak, salça ve taze soğan ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve ufak köfteler hazırlayın. Roka yaprakları üzerinde servis yapın.
6 kişilik * 1 paket hindi bonfile
* 1 adet orta boy soğan (dörde bölünmüş)
* 2 su bardağı bulgur (köftelik)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 su bardağı ceviz (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber veya acı pul biber
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı salça
* 4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* Tuz
* 1 demet roka (yapraklanmış)
|