Kuru fasulye köftesi
Fasulyeleri akşamdan ıslatın. İyice haşlayıp süzün ve robottan geçirin. Bir tavada kıymayı soğan ile hiç suyu kalmayana kadar kavurup, içine ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tarçın ilave edip, karıştırın. Robottan geçirdiğiniz fasulye püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde ortasını oyun ve hazırladığınız harç ile doldurup, kapatın. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın. Yapraklanmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
6 kişilik * 1/2 paket hindi kıyma
* 1,5 su bardağı kuru fasulye
* 1 adet soğan (çintilmiş)
* 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
* 10 sap maydanoz (5 sap kıyılmış, 5 sap yapraklanmış)
* Tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı tarçın
* 6 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
|