|
|
|
|
|
Güzelbağ'da golf sahalarına bakan rustik bir restoran da açtılar
|
|
Beni en çok etkileyen, Genç Aşçılar Derneği'nin Antalya'da Millennium Golf tesislerindeki rustik bir restoranı modern Türk mutfağı gibi iddialı bir konseptle işletmeye hazırlanmaları oldu. Siz bu yazıyı okuduğunuzda, Güzelbağ mahallesindeki bu restoran resmen açılmış olacak. 40 kişilik kapalı, 100 kişilik de açık bölümü var ve golf sahasına bakıyor bu restoran. Gökhan Usta ve arkadaşları, konuklara burada bir akşam yemeği hazırladı. Antalya ne kadar geniş bir sahil kesimine sahip olsa da İstanbul ile karşılaştırıldığında küçük bir bölge. Deneyimli ağabeyler, daha genç ve tecrübesiz arkadaşlarını eğitiyorlar ve birlikte modern bir mutfak anlayışını geliştiriyor. Menüde ekibin Türk Milli Aşçılar Takımı ile gittikleri yarışmalarda ödül kazanan yemekleriyle son yarışmada ödüllendirilen yemekler ufak tefek yorumlarla restoranın menüsüne yansıtılacak. Bunlar arasında tarhanaya bulanarak pişirilmiş levrek balığını ve sadece buharda pişirilmiş "light" kuzu tandırı tattım. Antalyalı genç aşçılar bu etkinliklerine destek sağlamak için sponsor konusunda da değişik bir yol izlemişler. Tek bir firmaya bağlanmak yerine 14 firmadan eşit destek almışlar. Böylelikle hiçbir firma onları kendi reklamları için zorlayamıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|