kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Organik olsun ya da olmasın yiyelim
Organik olsun ya da olmasın yiyelim
Çıralı bahçeleri portakal kokuyor
Amerika'ya Kolomb taşıdı

Organik olsun ya da olmasın yiyelim

Günümüz portakalları dayanıklı meyveler. Standart üretimde toplandıktan sonra deterjanla yıkanıyor, etilen gazı verilerek üzerinde yeşil kısımlar varsa ya da meyve yeşil kalmışsa, her yanı eşit, sarı renge büründürülüyor, dış yüzeyi bir mum tabakasıyla kaplanıp mühürleniyor. İçindeki suyun buharlaşması önleniyor, uzun süre soğuk depolarda saklanıp vakti gelince piyasaya sürülmesi sağlanıyor. Her ne kadar bu mum tabakasının sağlığa zararlı olup olmadığı hakkında uzmanlar tam bir görüş birliğine varmasalar da kabuğunun, iyice yıkanıp bir bezle ovulsa bile yenmemesi tavsiye ediliyor. Batı'da reçel için özel olarak mumlanmadan bırakılmış portakallar satılır. Bizde ise ayrım yapma olanağı yok. Meğer ki Çıralı Kooperatifi gibi organik yöntemler uygulayan üreticilerin ürünlerini alalım. Bu organik ürünler konusunu bir başka yazıya bırakmak istiyorum. Şimdi portakalın en fazla ve en sulu olduğu dönem. Dolayısıyla organik olsun ya da olmasın vitamin deposu bu güzelim meyveyi şimdi bol bol yiyelim...
DİĞER GURME HABERLERİ
 Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
 Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
 Komşuların gözü Anadolu mutfağında
 Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk
 Peynir şarabın tadını bozar mı?
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
Sular altında kalan şehirler, su yüzünden çıkan savaşlar, göçler ve...
Hakkari'de umudun adı basketbol
Hakkari'de umudun adı basketbol
Her zaman adı terör, eğitim ve daha nice sorunla birlikte anılan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.