|
|
|
|
|
Roka Salatası Susamlı Somon ile
|
|
Malzemeler: 1 adet sarı ve kırmızı dolmalık biber 1 adet roka 1 adet kuru soğan 100gr. somon balığı 50 gr. zeytin yağı 1 adet domates 50 gr. ayçiçek yağı Tuz 1 adet kuru domates 25 gr.ceviz içi 20 gr. susam 2 diş sarımsak Yarım fesleğen Beyaz Biber
Hazırlanışı: Kuru soğan, dolmalık biberler, sarımsak ve domates ufak ufak doğranır. Tavaya yarı yarıya ayçiçeği yağı ve zeytin yağı konulur. Sırasıyla sarımsak, soğan, biberler ve domates eklenerek bir sos elde edilir. Ayıklanmış roka yaprakları, kuru domates ve ceviz iç sos ile bir karıştırma kabına alınarak zeytınyağı ve hafıf limon suyu ile karıştırılır. Az tuz ve biber eklenir. Ayrıca somon balığı tuz beyaz biber ve fesleğen ile marine edilip tavada az kızartılarak daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 4 dakika pişirilir. Önceden kavrulmuş susamlara bulanarak verev bir şekilde kesilir. Tabakta önceden hazırlanmış olan salata ile servis edilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|