|
|
|
|
|
Bandırma (5 kişilik)
|
|
* 1 adet iri ve yağlı tavuk * Tuz * Üç yufka veya yufka ekmeği * Taze çekilmiş karabiber.
Tavuğu yıkayıp tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ile bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatın. Tavuğun eti kemiğinden ayrılır hale gelinceye kadar haşlayın. Ateşten alıp tavuğu çıkarın. Ilınınca etlerini irice didikleyin. Tavuk suyunun tuzunu ayarlayıp sıcak tutun. Yufkaları rulo biçiminde sarı. Her ruloyu, bıçağı çapraz tutarak 4 cm.'lik parçalara kesin. Geniş bir teflon tavada hiç yağ kullanmadan yufka parçalarının iki tarafını kızartın. Tavuğun suyunun yağlı kısmından en az 4 su bardağı olacak biçimde kepçe ile alıp çukur kaba aktarın. Bolca karabiber ekleyip karıştırın. Kızaran yufka parçalarını tepsideki tavuk suyunun orta yerine bandırarak sıra sıra yerleştirin. Kenarda kalan boşluklara da tavuk etlerini döşeyin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|