Kedi batmaz
Un ile mısır ununu beraber eleyin. Kaynama derecesindeki tuzlu suya, elediğiniz unu azar azar yedirin. Hızlı karıştırarak 10 dakika pişirin. (Hamur, tencerenin kenarlarına yapışmıyorsa ve kaşığın etrafında toplanmıyorsa olmuş demektir.) Tencereyi ateşten alıp, 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına cevizin yarısını yayın. Suya batırılmış kaşık ile hamurdan kaşık kaşık alıp, cevizin üzerine dizin. Tereyağını kızdırıp, ateşten alın. Kalan cevizi, keş veya tulu peynirini içine atıp, karıştırın. Tabaktaki lokmaların üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
6 kişilik
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı un
* 4 su bardağı su (kaynar)
* 150 gr. tereyağı
* 100 gr. ceviz (iri kıyılmış)
* 100 gr. keş veya tulum peyniri (ufalanmış)
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
|