Lezzet Güneşi
Safranlı pilav Pirince 4 çorba kaşığı tuz katıp, üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün ve en az 1 saat dinlendirin. Ilık suda tavuk bulyonu eritin. Zeytinyağı, safran ve şekeri 5 dakika kavurun. Tereyağını ve bulyonlu suyu ilave edip, kaynatın. Pirinci bol su ile nişastası gidene kadar yıkayıp, süzdükten sonra, kaynayan suya ilave edin. Kısık ateşte arada karıştırarak, suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın ve kalın mutfak havlusuna sararak, pilavı demlendirin. Tarçın serperek servis yapın.
6 kişilik
* 1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su (sıcak)
* 1 su bardağı su (ılık)
* 1/2 tablet tavuk bulyon
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı safran
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 4 çorba kaşığı tuz
|