Bademli komposto
Tozşeker, karanfil, limon dilimi ile suyu kaynatın. Elmaları katıp, hızlı ateşte kapaksız olarak yumuşayana kadar pişirin. Kiviyi ilave edin, kaynatmadan ateşten alıp, kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra her kasenin üzerine 1 kaşık badem serpin. 3'er adet nane yaprağı ile süsleyip, servis yapın. 4 kişilik
* 2 adet ekşi elma (enine alaca soyulmuş, dikine 8 parçaya kesilmiş)
* 3 adet kivi (soyulup, enine 1 cm'den halka kesilmiş)
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 adet karanfil
* 1 dilim limon
* 2 su bardağı su
* 12 adet nane yaprağı
* 4 çorba kaşığı tuzsuz badem (bütün kabuğu soyulmuş)
|