kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Lezzet Güneşi
Lezzet Güneşi
Kestaneli bulgur pilavı
Acılı burger

Lezzet Güneşi


Kestaneli pay
Isıtılmış tereyağında pırasaları 10 dakika soteleyin. Mantar, sarmısak, maydanoz ve kekiği ilave edip, mantarlar yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Karışımı büyük bir kaseye alıp, soğutun. Un ve tereyağını robotta ince ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Karıştırma işlemi devam ederken 4 çorba kaşığı çırpılmış yumurta ve her defasında bir çorba kaşığı olmak üzere suyu ilave edin. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, bir iki kez yoğurun, streçle sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurun üçte ikisini hafif unlanmış düz bir yüzeyde 4 cm. derinliği ve 20 cm. çapı olan bir kabın kenarları ve tabanını kaplayacak şekilde açın. Açtığınız hamuru kalıba yayın. Hazırlayıp soğuttuğunuz pırasalı karışıma krema ve 1 çorba kaşığı yumurta ilave edip, karıştırın. Harcı kalıba yaydığınız hamurun içine dökün. Kalan hamuru kalıptaki malzemelerin üzerini kapatacak büyüklükte açıp, malzemenin üzerine yayın. Hamurun kenarlarına fırça ile su sürüp, hamurları bastırarak birbirlerine yapışmasını sağlayın. Hamurun üstüne fırça ile kalan yumurtayı sürüp, tam merkezde bir delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Eğer hamurun üzeri çabuk kahverengileşirse üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Dilimlemeden önce ılık bir yerde 20-30 dakika dinlendirin. Arzu ettiğiniz şekilde sıcak ya da soğuk servis yapın.

6 kişilik

*
750 gr. pırasa (sadece beyaz kısımları ince dilimlenmiş)

* 200 gr. kestane (pişirilmiş, soyulmuş)

* 50 gr. tereyağı

* 1 su bardağı mantar (iri doğranmış)

* 2 adet sarmısak (ince kıyılmış)

* 3 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı kekik

* 1 su bardağı krema

Hamuru:

*
2,5 su bardağı un (elenmiş)

* 100 gr. tereyağı

* 3 adet yumurta (çırpılmış)

* 3 çorba kaşığı su (soğuk)
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türkiye'den kopamam
 Say'ın 'Patara'sı ayakta alkışlandı
 Hacı Türkiye'nin gerçeklerini atv'ye taşıyacak
 Göksel MTV'de sekizinci
 Bu gece ikisi de 3. kez evleniyor
 Aşık olmanın 3 hali
 Onlar 2005'in en çok kazanan mankenleri
 Ney grubu Çin'i büyüledi
 Sylvester çocukları unutmadı
 Yeni filme başlanıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kayak bahane
Yazarınız Ayşe Özyılmazel Uludağ'dan...
HAKAN & UTKU
Bu ülkeden bir Samantha geçti
Samantha Fox, 80'li...
Bebeğiniz içinizden sizi görüyor
Bebeğiniz içinizden sizi görüyor
Yedinci aydan sonra bebeğiniz etrafında olup biten her şeyi duyar,...
Beynin minyatürü ceviz sağlık veriyor
Beynin minyatürü ceviz sağlık veriyor
Sağlığınızın doğal ilacı olan cevizin yararları saymakla bitmiyor.
'Uzaktaki Yakın' müzik albümü oldu
'Uzaktaki Yakın' müzik albümü oldu
Geçtiğimiz ekim ayında 'Uzaktaki Yakın, Yakındaki Uzak' adlı fotoğraf...
Halk Oyunları Yarışması'na Sabancı desteği
Halk Oyunları Yarışması'na Sabancı desteği
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve VakSA işbirliğiyle bu yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.