|
|
|
|
|
Lezzet Güneşi
|
|
Kestaneli pay Isıtılmış tereyağında pırasaları 10 dakika soteleyin. Mantar, sarmısak, maydanoz ve kekiği ilave edip, mantarlar yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Karışımı büyük bir kaseye alıp, soğutun. Un ve tereyağını robotta ince ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Karıştırma işlemi devam ederken 4 çorba kaşığı çırpılmış yumurta ve her defasında bir çorba kaşığı olmak üzere suyu ilave edin. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, bir iki kez yoğurun, streçle sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamurun üçte ikisini hafif unlanmış düz bir yüzeyde 4 cm. derinliği ve 20 cm. çapı olan bir kabın kenarları ve tabanını kaplayacak şekilde açın. Açtığınız hamuru kalıba yayın. Hazırlayıp soğuttuğunuz pırasalı karışıma krema ve 1 çorba kaşığı yumurta ilave edip, karıştırın. Harcı kalıba yaydığınız hamurun içine dökün. Kalan hamuru kalıptaki malzemelerin üzerini kapatacak büyüklükte açıp, malzemenin üzerine yayın. Hamurun kenarlarına fırça ile su sürüp, hamurları bastırarak birbirlerine yapışmasını sağlayın. Hamurun üstüne fırça ile kalan yumurtayı sürüp, tam merkezde bir delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Eğer hamurun üzeri çabuk kahverengileşirse üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Dilimlemeden önce ılık bir yerde 20-30 dakika dinlendirin. Arzu ettiğiniz şekilde sıcak ya da soğuk servis yapın.
6 kişilik
* 750 gr. pırasa (sadece beyaz kısımları ince dilimlenmiş)
* 200 gr. kestane (pişirilmiş, soyulmuş)
* 50 gr. tereyağı
* 1 su bardağı mantar (iri doğranmış)
* 2 adet sarmısak (ince kıyılmış)
* 3 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 su bardağı krema
Hamuru:
* 2,5 su bardağı un (elenmiş)
* 100 gr. tereyağı
* 3 adet yumurta (çırpılmış)
* 3 çorba kaşığı su (soğuk)
|
|
|
|
|
|
|
|
|