kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sabancı Müzesi'nde yemek de yenir
Sabancı Müzesi'nde yemek de yenir
Beğendiklerim:
Beğenmediklerim:

Sabancı Müzesi'nde yemek de yenir

Atlı Köşk'ün önü teraslı üst katında açılan Müzechanga Restoran Picasso sergisini görmeye gelenlere lezzetli yemekler de sunuyor. Öğle ve akşam menüsü farklı olan restoranda yemekler özel soslarla tatlandırılmış
Picasso sergisini sanırım bütün İstanbul gezdi. Sabancı Müzesi'nin önünde uzayıp giden kuyruklara baktıkça, bir ben sıraya girme cesaretini gösterip gezemedim galiba. Derken, sergiyi göremeden, müzenin içindeki Changa Restoranı'nda bir akşam yemeği yemek kısmet oldu. Bu sırada diğer günler saat 18.00'de kapanan müzenin çarşamba ve cumartesi akşamları saat 22.00'ye kadar gezilebildiğini de öğrenmiş oldum. Restoran ise pazartesi hariç her gün 12.00-24.00 arası açık. Bizim yemek yemeye gittiğimiz cumartesi günü saat 19.30 sularında, kapının önünde gün boyu caddeye taşan kuyruklardan eser kalmamış, daha önce sergiye girenler yavaş yavaş bahçeyi terk ediyordu. Müzenin üst katında bir cafe ve ardından Müzechanga adıyla işletilen restoran hizmete girdi. Restoran kot farklı iki bölümden oluşuyor. Kapıdan girildiğinde solda pek de kullanışlı olmayan bir bar ve arkasında yarı açık mutfak yer alıyor. Hoş bir müzik yayınının yapıldığı restoranın atmosferi oldukça sıcak. Atlı Köşk'ün bahçesine ve Boğaz'a bakan teras, yaz aylarında gerçekten İstanbul'un en gözde yerleri arasına girmeye aday. Müzechanga'nın gündüz ve akşam menüleri farklı. Ancak iki menü karşılaştırıldığında, akşamkinden değişik olan sadece sandviç türü birkaç "snack." Yoksa akşam menüsünün neredeyse tamamı gündüz menüsünde de yer alıyor ve fiyatları da aynı.

HIZLI HAZIRLANAN YEMEKLER
Akşam menüsü giriş yemekleri, sıcak antreler, ana yemekler ve tatlılar olarak bölümlenmiş. Her bölümde 6 seçenek, ana yemeklerde ise 5 seçenek var. Dünyadaki iyi restoranlar da bu trendi izliyor. Müşterilerine hemen hazırlanabilecek, az sayıda özel spesiyalite sunmayı tercih eden yerler artıyor. Müzechanga da bunlardan. Grubumuz soğuk antreleri atlayarak sıcak giriş yemekleriyle başlamayı tercih etti. Çoğunluk "Antep fıstıklı sucuk, humus ve nar ekşili roka" ısmarladı. Yapım sırasında et hamuruna katılan Antep fıstığı, uzunlamasına ikiye dilinerek ızgarada iyi pişirilmiş sucuğa çok yakışıyormuş meğer. Sordum, etini kendileri seçip özel olarak yaptırıyorlarmış. Yanındaki humus, bildiğimiz kıvamdan farklı, adeta patates püresi yoğunluğunda ve gayet lezzetliydi. Ana yemeklerde tercihlerimiz bölündü. Kimimiz hardallı patates püresi, kıtır ekmek ve tarhunlu domatesmaydanoz sos eşliğinde akya balığı ısmarladı. Bir bölümümüz kuru vişne, balkabağı, Antep fıstığı ve pilav ile servis edilen Acem usulü safranlı kuzuyu tercih etti. Çok kuru bir balık olarak bilinen akyaya bu sos çok yakışmıştı.
Mutfak * * * *
Servis * * * *
Ambians * * * *
Müzechanga Sakıp Sabancı Caddesi No: 22, Emirgan Tel: (0212) 323 09 01

Deniz Erbil

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Rakı da var, şarap da
 Fıstık, balkabağı ve vişneli kuzu
 En son hangi restorana gittiler?
 Wiki Wiki'yle dünyayı tanıyın
 Tuvaletlerin efendisi
 Stresi çamurlarla yaratıcılığa çevirin
 Mağazada basketbol turnuvası
 En iyi kapı koluna 3 bin YTL ödül var
 Mezar taşları anlatıyor
 Takıda erkekler hızlı, kadınlar estetik
 Ödüllü bir aşk filmi
 Maçın keyfi sadece stadyumda çıkmaz
 Bu fantastik filmde Türkiye'den izler var
 Kadınlarla seks hayatlarını konuşmak istemiyorum
 Yeni başlayanlar
 Mutfakta bir çocuk mu var
 Tatil başladı şimdi eğlence zamanı
 Herkes kolayca yapabilir
 Geleneksel yazmacılık Kalamış'ta yaşıyor
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
İlişkiyi canlı tutmanın 99 yolu
Şu sıra sabah uyanınca...
Komşunun kulağı Unkapanı'nda
Komşunun kulağı Unkapanı'nda
Eskiden Türk şarkıcılar, Yunanlılar'ın popüler şarkılarına Türkçe söz...
Uyuşturucu kuryesi yavru köpekler
Uyuşturucu kuryesi yavru köpekler
Akla gelen her yolu deneyen zehir tacirleri sınır tanımıyor.
Bugün seçim yapılsa barajı iki parti geçiyor
AK Parti yüzde 39.5 ile açık ara birinci. CHP'nin oy oranı yüzde...
Karanlık bir ortaklık
Merkezi Trabzon olan Uzay Güvenlik Şirketi'nde ilginç ilişkiler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.