|
|
En popüler yemek
STROGANOFF BONFİLE MALZEME * 200 gr. bonfile, * 35 gr. domates püresi, * 1 tatlı kaşığı biber salçası, * 5 cl. kırmızı şarap, * 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, * 1/2 adet soğan, * 10 gr. toz hardal, * 3 gr. tuz, * 2 gr. karabiber, * 2 bardak esmer dana fond (dana kemiği ve aromatik malzemelerle yapılan ana sos). TERCİHE BAĞLI OLARAK * 30 gr. mantar, * 10 gr. turşu. SERVİS MALZEMESİ * 40 gr. kibrit patates, * 20 gr. smetana (ekşi krema).
YAPILIŞI Soğanın kabukları ayrılır ve bıçakla ikiye bölünür. Daha sonra doğrama tahtasında bıçakla olabilecek en ince şekilde doğranır. Aynı bıçakla soğan tavaya nakledilir ve kaşık ile yağ ilave edilip 2-3 dakika kavrulur. Bu arada çalışma tezgahında bonfile et bıçağı ile jülyen doğranıp gene aynı bıçakla çalışma tezgahından tavaya nakledilip kavrulur. Tavaya daha sonra tuz ve kırmızı şarap ilave edilerek 7-8 dakika kadar et pişene dek kavurma işlemine devam edilir. Şarabın suyu çekildikten sonra tavaya sırasıyla domates püresi, salça, toz hardal, esmer dana fond eklenip sos kıvamına gelinceye dek (10 dakika) iyice kaynatılır. SERVİSİ Tabağın kenarına patates tava konulur. Kepçeyle ısıtılan stroganoff servis tabağına nakledilir. Üzerine sıkma torbasından smetana sıkılarak servis edilir.
|