kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En popüler yemek
Rejans'ın mutfak sırları kitap oldu
En popüler yemek

En popüler yemek

STROGANOFF BONFİLE MALZEME
* 200 gr. bonfile,
* 35 gr. domates püresi,
* 1 tatlı kaşığı biber salçası,
* 5 cl. kırmızı şarap,
* 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
* 1/2 adet soğan,
* 10 gr. toz hardal,
* 3 gr. tuz,
* 2 gr. karabiber,
* 2 bardak esmer dana fond (dana kemiği ve aromatik malzemelerle yapılan ana sos).
TERCİHE BAĞLI OLARAK
* 30 gr. mantar,
* 10 gr. turşu.
SERVİS MALZEMESİ
* 40 gr. kibrit patates,
* 20 gr. smetana (ekşi krema).

YAPILIŞI
Soğanın kabukları ayrılır ve bıçakla ikiye bölünür. Daha sonra doğrama tahtasında bıçakla olabilecek en ince şekilde doğranır. Aynı bıçakla soğan tavaya nakledilir ve kaşık ile yağ ilave edilip 2-3 dakika kavrulur. Bu arada çalışma tezgahında bonfile et bıçağı ile jülyen doğranıp gene aynı bıçakla çalışma tezgahından tavaya nakledilip kavrulur. Tavaya daha sonra tuz ve kırmızı şarap ilave edilerek 7-8 dakika kadar et pişene dek kavurma işlemine devam edilir. Şarabın suyu çekildikten sonra tavaya sırasıyla domates püresi, salça, toz hardal, esmer dana fond eklenip sos kıvamına gelinceye dek (10 dakika) iyice kaynatılır.
SERVİSİ
Tabağın kenarına patates tava konulur. Kepçeyle ısıtılan stroganoff servis tabağına nakledilir. Üzerine sıkma torbasından smetana sıkılarak servis edilir.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
 Avrupa Topluluğu'nda yüz kızartıcı sokaklar
 Mondovino şarabın merkezine seyahat
 Bulgar şarapları patladı
 Mantar çiçek gibi toplanmaz
 Picasso Şile palamudunu sever miydi?
 Ekmek kokusuyla uyanmak
 Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz?
 Mutfağın asıl sahibi erkekler
 İçkiye yasak yakışmıyor
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
REFİK DURBAŞ
Mutfağa ansiklopedi girdi
Charles Pierre Monselet,...
Şafak vaktinin genç ejderhası
Şafak vaktinin genç ejderhası
Japonya Başbakanı Koizumi sayesinde sumo güreşi kıyısından köşesinden...
Canlar SU'larıyla buluşuyor
Canlar SU'larıyla buluşuyor
Birkaç haftadır Alevi evlerinde hep aynı kanal seyrediliyor. Henüz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.