|
|
|
|
Havuçlu pilav
Tencerede yağı erittikten sonra rendelenmiş havuçları, tuzu ve karabiberi ekleyin ve yaklaşık üç dakika karıştırarak pişirin. Kayısıları ikiye keserek şekerle birlikte karışıma ekleyin. Pirinci de koyduktan sonra hepsini birlikte karıştırın. Tavuk suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın üzerini kapatın, 20 dakika pişmesi için bırakın. Piştikten sonra 15 dakikada hiç kapağını açmadan dinlenmeye bırakın. Daha sonra pilavı yavaş yavaş karıştırıp servis yapacağınız kaba alın. Üzerine antepfıstıklarını serpiştirin ve servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik): * 4 yemek kaşığı tereyağı * 2 adet orta boy rendelenmiş havuç * tatlı kaşığı taze karabiber * 4-6 adet kuru kayısı * 1 tatlı kaşığı şeker * 2 su bardağı yasemin pirinci * 3 su bardağı tavuk suyu * 2 yemek kaşığı antepfıstığı içi
|
|
|
|
|
|
|
|
|