|
|
|
|
Kestaneli brüksel lahanası
Fırını 220 derecede kızdırdıktan sonra kestaneleri bıçakla ortasından kesip fırına yerleştirin ve 20-25 dakika pişirin. Daha sonra sıcak sıcak kabuklarını soyup parçalamamaya çalışarak bir kenara ayırın. Yağı bir tencerede eritin. Yıkayıp başlarını biraz kestiğiniz brüksellahanalarını bu tencereye koyun. Biraz tuz ve karabiber de ekledikten sonra 20 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Daha sonra kestaneleri bu karışıma ekleyin ve bir 20-25 dakika daha pişirin. Sirke, şeker ve tavuk suyunu da ekledikten sonra karışım şurup kıvamına gelene kadar 5 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.
Malzemesi (6-8 kişilik): * 20-25 adet kestane * kg. brüksellahanası * 2 yemek kaşığı tereyağı * su bardağı beyaz sirke * su bardağı şeker * su bardağı tavuk suyu * Tuz ve karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|