|
|
|
|
Tatlı ekşi soslu tavuk
BİR kabın içinde tuz, soya sosu ve yumurtayı çırparak karıştırın. Tavukları küp küp doğrayın ve bu sosa bulayın. Mısır nişastasını yayvan bir kaba boşaltın ve tavukları nişastaya bulayın. Ayçiçek yağını iyice ısıtın ve tavukları 4-5 dakika kızartın. Tavukları kızardığı yağın büyük bir kısmını süzün ve tavada sadece iki kaşık yağ bırakın. Bambu dalı konservesi, biber, taze soğan ve sarmısakları doğrayıp, tavaya atın. Sonra tavukları bu karışıma ekleyin. Son olarak tatlı ekşi sosu ekleyin ve 1-2 dakika karıştırın, üzerine susam yağı döküp ateşten alın.
Malzemesi (4 kişilik): * 2 tatlı kaşığı soya sosu * 1 yumurta * Yarım su bardağı mısır nişastası * Yarım kilo tavuk göğüs * 1 su bardağı ayçiçeği yağı * 3 tane taze soğan, 2 yeşil biber * 1 su bardağı bambu dalı konservesi (bamboo shoots) * 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı susam yağı * 3 yemek kaşığı tatlı ekşi sos
|
|
|
|
|
|
|
|
|