|
|
|
|
Karidesli noodle
GENİŞ bir tencereyi suyla doldurduktan sonra ocağa koyup su kaynayana kadar bekleyin. Sonra suyun altını kapatın ve noodle'ları bu suya koyun ve 3-4 dakika çatalla karıştırıp suda bırakın. Noodle'ları sudan çıkarıp iyice süzün ve soğuk suda durulayın. Karidesleri temizleyip yıkayın ve sadece kuyrukları kalacak şekilde bırakın. Chili yağının yarısını ısıtıp karıştırın sonra buna önce şerit şerit doğradığınız taze soğanları sonra da temizlediğiniz karidesleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak pişirin. Mantarları ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Oyster sosu, limon kabuğu rendesini ve noodle'ları da ekleyip hepsini birbirine iyice karışacak şekilde pişirin ve hemen sıcak servis yapın.
Malzemesi (4 kişilik): * 250 gr. jumbo karides * 200 gr. konserve mantar * Bir paket noodle (250 gr. civarında) * 2 tatlı kaşığı chilli yağı * 4 adet taze soğan * 1 yemek kaşığı oyster sosu * 1 limon kabuğu rendesi * 1 yumurta
|
|
|
|
|
|
|
|
|