|
|
|
|
Zencefilli karidesli börek
KARİDESLERİN kabuklarını, kuyruğunu, koparmadan dikkatlice çıkarın. Ortadan ayırmamaya dikkat ederek biraz kesin ve içini temizleyin. Yayvan bir kabın içinde dövdüğünüz sarmısakları, biberi, limonun kabuğunu ve suyunu, zencefili iyice karıştırın ve karidesleri bu sosa yatırıp sosa iyice bulayın ve üzerini kapatıp birkaç saat buzdolabında bekletin. Sonra kuyrukları dışarıda kalacak şekilde sigara böreği sarar gibi yufkalara sarın. İyice kızdırılmış yağda 3-5 dakika kızartın ve yağını bırakabileceği bir kağıdın üzerine çıkarın. Bu arada karidesleri marine ettiğiniz sosu dökmeyin ve onun içine soya sosu ekleyip böreklerin yanında servis yapın.
Malzemesi (4 kişilik): * 12 adet jumbo karides * 2-3 diş sarmısak * Bir tutam limon kabuğu * 1 adet doğranmış acı kırmızı biber * 1 tatlı kaşığı zencefil tozu * 1 limonun suyu * 12 adet üçgen yufka * Kızartma için bir su bardağı ayçiçeği yağı, 3 kaşık soya sosu
|
|
|
|
|
|
|
|
|