|
|
|
|
|
Özbek Pilavı
|
|
2 buçuk su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tuz (pirinci ıslatmak için) 500 gr. but tarafından kuşbaşı koyun eti 7 buçuk su bardağı su 3 orta boy havuç 2 orta boy kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz karabiber 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı yenibahar
* Hazırlanışı: Ayıklanmış pirinci bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edip yarım saat bekletin. Sonra suyu örtecek kadar sıcak su ve 1 çorba kaşığı tuz ilave edip yarım saat bekletin. Sonra suyu berraklaşıncaya kadar yıkayıp süzün. Kuşbaşı eti 7 buçuk su bardağı suda haşlayın. Tel süzgeçe alın. Soğanları ince ince kıyın, havuçları rendeleyin. Tereyağında soğanları öldürüp pişmiş eti de ilave edin ve biraz çevirdikten sonra havuçları katıp etle beraber yağda tahta kaşıkla çok az çevirin. 3 bardak ılık et suyunu hazırladığınız bu karışıma karıştırın, tuzunu, biberini koyun. Kaynayınca, pirinci ilave edin, bir kere karıştırın ve ateşi kısın. Suyunu çekip üstü göz göz oluncaya kadar pişirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|