|
|
|
|
Panna Cotta
Kremanın yarısını şeker ve vanilyayla iyice karıştırdıktan sonra bunu orta ateşte pişirin. Karışım kaynamaya başlarken ateşten alın. Bu arada jelatini önceden kaynatılmış üç yemek kaşığı ılık suda eritin. Jelatinli su ile limon suyunu, kaynamış kremalı karışımın içine dökün ve karıştırın. Kremanın kalan yarısını, dolaptan çıkmış soğuk haliyle soğuk bir kabın içinde mikserle çırpın. Çırpılmış kremayı diğer karışıma ekleyin. Bu karışımı 6 adet metal krem karamel kabına paylaştırın ve katılaşması için buzdolabında 1 gün bekletin. Kapları dolaptan çıkarıp sıcak suya oturtun ve kenarını bıçakla sıyırın. Böylece çıkarmanız kolay olur. Ters çevirip tabağa koyun ve yanında meyveyle servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik): * 250 gr. taze çilek * 2 buçuk kutu krema(200 gr'lık) * Yarım su bardağı şeker * 1 büyük boy limonun suyu * 1 paket vanilya * 3 tatlı kaşığı toz jelatin * 3 yemek kaşığı kaynamış su
|
|
|
|
|
|
|
|
|