|
|
|
|
|
|
Uzakdoğu'dan değişik tatlar
Ülkemizde son yıllarda en çok rağbet gören mutfaklar Uzakdoğu ülkelerine ait. Her bir köşede açılan minik Çin veThai lokantaları çok gözde. Buradan yola çıkarak biz de sizin için Thai ve Çin mutfaklarının karışımı bir mönü hazırladık. Çin mutfağından tatlı ekşi sos, Thai mutfağından köri gibi lezzetlerin yanında noodle ve pirinç seçeneklerini de ihmal etmedik. Yemeğinizi bu ülkelerin geleneklerine uygun bir sehpa üzerinde servis yapıp minderlere oturursanız gerçek Uzakdoğu mutfağının keyfini yaşayabilirsiniz...
Yeşil körili biftek Yağı derin teflon tavada iyice ısıttıktan sonra köri sosunu ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Biftekleri içine atın ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Etin rengi pembeden kahverengiye dönene kadar sık sık çevirerek karıştırmaya devam edin. Etler piştikten sonra hindistan cevizi sütü ve balık sosunu da ekleyip kaynayana kadar çevirerek pişirmeye devam edin. Kaynayınca tam 5 dakika boyunca bekleyin ve altını kısın. Biberleri temizleyip şerit şerit doğrayın. Biberleri, zencefili, şekeri ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ekleyip yanında haşlanmış pirinçle servis yapın.
Malzemesi (4 kişilik): * 1 kg. şerit şerit doğranmış biftek * 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı * 3 yemek kaşığı yeşil köri sosu * 2 su bardağı hindistancevizi sütü * 2 yemek kaşığı balık sosu * 2 büyük kırmızı biber * 1 tatlı kaşığı zencefil * 1 tatlı kaşığı şeker * 1 dal taze soğan
|
|
|
|
|
|
|
|
|