TMSF, Uzan ve Demirel ailesinin şirketlerinden sonra EGS Bank ortaklarından borcunu tahsil etmek için operasyon başlattı. İlk adım, 16 yaşındaki Gül Büge'ye devredilen Kanal 1 ve İzmir FM 101'e el konularak atıldı. Sırada EGS Alışveriş Merkezleri var.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 2001'de yönetim ve denetimine el koyduğu EGS Bank'ın ortaklarından EGS Holding'le ilgili şirketlere operasyon başlattı. Toplam 545 milyon dolar olan alacağını tahsil edemeyen TMSF, ilk adımı Ege'de bölgesel yayın yapan ve yüzde 13'ü grup ortaklarına ait olan Kanal 1 ve İzmir 101 FM radyo istasyonunun yönetimine el koyarak başladı. Fon, şirketin EGS'ye 2.6 milyon YTL alacağını tahsil edilmemesi halinde başta EGS Park Alışveriş Merkezleri olmak üzere tüm şirketleri bünyesine katacak. TMSF'nin el koyduğu Özel Radyo ve TV Yayıncılık (ÖZRT AŞ.) 1994'te İzmirli bir işadamı olan Numan Özdil ve diğer ortaklarınca kuruldu. Kanal 1 ve İzmir 101 FM, İzmir, Aydın ve Denizli'de yerel yayın yapıyor. TMSF, televizyon ve radyoya el koyma gerekçesi olarak iki yayın kuruluşunun bağlı olduğu şirketin muvazaalı (danışıklı) olarak 16 yaşındaki Gül Büge'ye devredilmiş olmasından yola çıktı. 1999'da yapılan pay devirleri sonucunda şirketin ortaklık yapısı tümüyle değişti ve yönetimi EGS Grubu'na geçti.
MUVAZAALI DEVİR TMSF'den alınan bilgilere göre şirket ortağı olan İsmail Canseven aynı tarihlerde EGS Bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2001'de şirketin yönetim ve denetimi TMSF tarafından devralınmasından kısa bir süre önce bir kısım ortaklar (Hasan Turhan, İsmail Canseven) hisselerini yeni ortaklara devretti. 2002 yılında şirket hisselerinin yüzde 70'e yakın kısmı o tarihte 16 yaşında olan 1986 doğumlu Gül Büge'ye geçti. Gül Büge daha sonra babasının aleyhine iflas davaları açtı. TMSF el koyma gerekçesinde," Bu durumda Gül Büge'nin sermayesi 3 milyon YTL olan şirketin yüzde 70 hissesine sahip olmasını sağlayacak ekonomik gücünün olmadığı, kendisine yapılan ortaklık devirlerinin muvazaalı olduğu, gerçeği yansıtmadığı, şirketin gerçek ortaklarının halen EGS Grubu olduğu düşünülmektedir" denildi.
BANKA KIYAĞI ÇEKİLMİŞ Halen şirketin yüzde 13.48'inin eski EGS Bank iştiraklerinin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin elinde olması da 4329 Sayılı Yasa'ya göre TMSF'nin şirkete el koymasını sağladı. TMSF yetkilileri, şirket yönetiminin 1999'da EGS Grubu'na geçmesi ile birlikte EGS Bank ile mevduat müşterisi olarak çalışmaya başladığını hatırlatarak şu yorumda bulundular: "Yeni ortakların EGS Bank ve EGS Grubu firmalarında bulunduğu görevler dolayısıyla kredi kullanımında büyük kolaylıklar sağlanmış, kredi tekliflerinin hazırlanmasında önce ve tüm kredi ilişkisi sürecinde firmanın mali analiz ve istihbarat raporu istenmemiş, kimi kredilerde Kredi Komite Kararları dahi alınmadan kredi kullandırılmış."