Bezelyeli soğuk çorba
Tereyağını eritip, patatesleri katın ve karıştırın. Üzeri kapalı olarak 5 dakika pişirin. Bezelyeleri ve sebze suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Soğanları katıp, patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve çorbayı robottan geçirin. Çorbayı bir kaba alıp, yoğurtla çırpın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerini streçle kapatın ve servise kadar buzdolabında dinlendirin. Üzerine taze soğan serpip, servis yapın.
* 1 kg. taze bezelye (tanelenmiş taze veya şoklu) * 25 gr. tereyağı * 5 adet patates (küp doğranmış) * 5 su bardağı sebze suyu * 2 su bardağı yoğurt * 1 demet taze soğan (süslemek için, ince kıyılmış)
|