|
|
Lezzet Güneşi
Kayısılı pasta Bir tencerede tozşekerin yarısını ve 60 gr. tereyağını kısık ateşte, şekerler eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Bol yağlanmış, çapı 23 cm. ebatlarında bir kalıba dökün. Kayısıları, kesik tarafları kalıba değecek şekilde yerleştirin. Kalan tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Yumurtaları tek tek ilave edin ve her bir yumurtadan sonra çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin. Önce tereyağlı karışımı, ardından da kremayı ilave edin. Hazırladığınız karışımı, kalıba yerleştirdiğiniz kayısıların üzerine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. 5 dakika bekletip, ters çevirerek çıkartın. Arzu ederseniz krema ile servis yapabilirsiniz.
(8 kişilik) * 1,5 su bardağı esmer tozşeker * 125 gr. tereyağı (doğranmış) * 12 adet kayısı (2'ye bölünüp, çekirdekleri çıkartılmış) * 2 adet yumurta * 1 çorba kaşığı vanilya * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 su bardağı krema (servis için)
|