Bademli araka
Ciğeri temizleyip, yüreklerden ayırın. Her bir ciğeri ikiye bölün. Derin bir tavada zeytinyağını ısıtın. Bademleri ilave edip, sararıncaya kadar karıştırarak soteleyin ve bir kaba alın. Tavada kalan yağa sarmısağı katıp, 1-2 dakika pişirin. Ciğerleri de ilave edip, 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirin ve ayrı bir kaba alın. Aynı tavaya mısırunu, soya sosu ve tavuk suyunu ilave edip, sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Ciğerleri katıp, harmanlayın. Marul yapraklarını irice kopartın. Marul yaprağı, araka ve ciğerleri iyice harmanlayıp, servis yapın.
(4 kişilik) * 250 gr. piliç ciğer * 1/2 kg. araka (haşlanmış) * 8-10 adet marul yaprağı * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çay bardağı badem (soyulmuş) * 1 diş sarmısak (soyulmuş) * 2 çorba kaşığı mısır unu (1 çorba kaşığı su ile karıştırılmış) * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 su bardağı tavuk suyu
|