kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kazim Kanat @ SABAH
 

Bir kaşıkta 20 mantı olmalı yoksa o kız evde kalır!

Uçaktan ilk atladığım o anı hatırlamıyorum. Ama ilk atlayışta paraşütümün o açılma sesini hiç unutmadım; Flooooş!.. O ses hayata dönüş sesi değil. O ses inanılmaz bir mutluluğun sesiydi. Gökyüzünde bir kuş gibi uçtuğum o andan sonra paraşütle atlamak benim için bir tutkuya dönüştü. Uçaktan kendimi boşluğa her bıraktığımda hep şunu sorguladım; "Korkmakta sınır nedir?" Sonrasında şunu anladım ki aslında çok kişiye çılgınca gelen paraşütle atlamaktan korkuyorum. Tek fark şu; korktuğumu söylemeye korkuyorum. Bir gün o cesareti gösterdim. O günkü cap master'ımıza itiraf ettim; "Paraşütle atlamak inanılmaz güzel bir duygu. Ama her atlayışımda korkuyorum." Ben bekliyordum ki korkumla alay etsin. Hiç şaşırmadı. Sadece kulağıma eğildi fısıldadı; "Bugün 722'nci atlayışı yapıyorum. Galiba bu Türkiye'de bir rekor..." Sonra hiç kimseye aldırmadan yüksek sesle söylendi; "Korkmak ne demek. Korkudan ödüm kopuyor!.." 30 yıl önce yaşadığım bu duygulardan beni bindiğim uçağın Erkilet'e inen tekerlek sesi uyandırdı. O zaman şunu hatırladım; aslında beni korkutan şey uçmak korkusuydu, paraşüt değil. Uçaktan indim, yürürken bir köşeye konulmuş C 47'yi görünce 'vay be' dedim. Aslında o uçağın son uçuşu benim ilk paraşütle atlayışımdı. Biraz daha nostalji yapayım... İkinci Dünya Savaşı'nda hizmet görmüş bu uçak bizim cesur pilotlar tarafından hala uçuruluyordu. Uçağa bindiğim zaman Kıbrıs Harekatı'nda Rum mermileri ile delik deşik olmuş gövdesi beni şoke etmişti. Bakım teknisyeni olan bir başçavuş, elinde İngiliz anahtarı ile gevşeyen vidaları sıkarken bir kuş gibi çırpan kanatları için söyleniyordu. Benim heyecanlı yüzümü görünce; "Korkmana gerek yok. Sırtında paraşüt var. Zaten uçağın iki kapısını da açtım. Düşecek gibi olursak hemen kendini uçaktan aşağıya at." Öyle yaptım... O uçaktan ilk atlayan ben oldum ama yere de son inen bendim. Hava boşluğuna yakalanmıştım...Yani bir kuş gibi gökyüzünde dönüp durmuştum.

BAKANIN EŞİNE KAYSERİ TATLISI
Efendim; nostaljiyle başınızı ağrıttıysam Kayseri'de gezdiğim, gördüğüm ve yediklerimden bahsedeyim. Kayseri'ye gidince mantısıyla ünlü Nostalji Lokantası'na gitmemek olmazdı. (Türkiye'nin her yerine servisi var, telefonu(0352) 235 09 09). Öğrendim ki mantının iyisinin ölçüsü şu; bir kaşıkta 20 tane (pişmemişi 40- 45 arası) mantı olmalıymış. Hadi canım dedim! Saydım, bir kaşıkta 20 mantı vardı. Mantıyı yapan kadınların genç ve güzel oluşu sonrasında iki büyük gerçeği öğrendim: 1. Mantıyı genç kızlar yaparmış. (40 yaş üstü bayanların eli titrer, ayarı tutturamazlarmış.) 2. Bir kaşığa 20 mantı sığdıramayan genç kızlar koca bulamaz evde kalırmış. Sonra su böreğinin dayanılmaz tadından kendimden geçtim. Erkilet bağından gelen yaprak sarmasına 'tamam' dedim. Yağlama yemeği de muhteşemdi. Tatlılarda ise 'nevzine' (Viagra diyorlar) tamamdı. Dedim ki "Kim buranın patronu?" "Bebek" dediler. Adı Mustafa Yurduşen. Mantıyı anlattı; "Bir telefonla Türkiye'nin her yerine yollarım. 3 ay dayanır. Test etmek için geçen yıl Hacca gidenlere verdim. Mekke'ye gidince kutuyu açın ve yiyin dedim. Gelen rapor harikaydı; mantı bozulmamıştı." Bütün yemekleri öyle bir anlattı ki Bebek Mustafa, konu tatlıya gelince gizli bir sır verdi. "Bilirsin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Kayserili'dir. Eşi Hayrünisa Gül, nevzine tatlısını iyi yaptığını söylüyor ve övünüyor da. O tatlıları benden istiyor, konuta yolluyorum."

ÖZEL NOT: Efendim, geçen hafta Sezen Aksu'nun Yalıkavak'taki yazlığının bahçesini belediye 10 milyar harcayarak yeniden düzenledi, diye yazdım ya... Sevgili Sezen Aksu'dan beni duygulandıran bir mesaj aldım. "Halkın vergisiyle bahçe yaptırmak beni yaralar" dedi. Bu konuda Önder Fırat'ın titizlenmesine saygı duydum. Ama özellikle Sevgili Sezen'in sağlığım için titizlenmesi ve bana alternatif ilaç önermesi çok hoştu... Daha da hoş olan 30 yıl önceki olayı anımsamasıydı. Benim için bir kır çiçeği olan Sevgili Sezen'in yemek daveti ise inanılmaz zarifti. Bu bile yeter!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Doktorların kalbi taş mı?   / 11-09-2005
 Kedi her hastalığı iyileştirirmiş ama sahibini çok severse!   / 04-09-2005
 Prens dönerci kuyruğuna girer mi?   / 21-08-2005
 Bir kaşıkta 20 mantı olmalı yoksa o kız evde kalır!   / 14-08-2005
 Başkandan Sezen'e jest!   / 07-08-2005
 Annem tatilde kızdı başörtüsünü çıkardı   / 31-07-2005
 80'lik nine üstü açık Mercedes'le vın diye geçti   / 24-07-2005
 O kara gözleri tanıdım   / 17-07-2005
 Gençler kaymakam değil şoför olmak istiyor   / 10-07-2005
 Ozmoz   / 03-07-2005
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Bir tarafta keçiler, bir tarafta Birleşmiş...
MEHMET ALTAN
Bugün eylül dolunayı...
O benim için, gizli bir...
ÖNCEL ÖZİÇER
Acı nedir bilmeyen şımarık kadınlar
Adam karşımda olsa...
KAZIM KANAT
Merhaba dostlar merhaba efendiler!
Bodrum'da sarı yaz...
Süper sporun başladığı yer
Süper sporun başladığı yer
Ek çok otomobil firmasının yarattığı küçük veya büyük efsaneler...
Bir tur versen?
Bir tur versen?
Yok... Bir kereliğine bile olsa 350Z'yi vermedi. Ben de inadına aynı...
Doktorlar tükendi
Türk Tabipler Birliği yaptığı araştırma ile Türk hekiminin...
Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi
Gurme olmak 'yakışıklı olmak' gibi öyle kolay bir şey değil. Önce Allah vergisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.