Lezzet Güneşi
Ispanaklı mücver Ispanak, soğan, dereotu, maydanoz ve taze soğanı harmanlayın. Yumurta, un, karabiber, muskat, tuz ve peyniri ilave edip, iyice karıştırın. Ispanaklı mücverleri kaşıkla kızgın yağa dökerek her iki yönünü kızartıp, havlu kağıt üzerine çıkartın. Sıcak servis yapın.
(8 kişilik) * 250 gr. ıspanak * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı un * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) * Sıvıyağ (kızartmak için)
Kekikli pul biberli piliç Zeytinyağı, sarmısak, limon suyu, kekik, kırmızı pul biber ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Hazırlanan sosa kemiksiz butları katıp harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin.
(6 kişilik) * 6 parça kemiksiz but piliç * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 diş sarmısak * Yarım kahve fincanı limon suyu * 1 çorba kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı karabiber
Kolay ekler Kedidili bisküviyi süte batırın. Servis tabağına ters olarak koyun. Üzerine tarifine göre hazırlanmış krem şantiyi sürün. İkinci kedidili bisküviyi de süte batırıp, krem şantinin üzerine yerleştirin. Diğer bisküvileri de aynı şekilde hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritip hazırladığınzı bisküvilerin üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
(8 kişilik) * 200 gr. kedidili bisküvi * 1 paket krem şanti * 100 gr. bitter çikolata * 1 çay bardağı süt
|