|
Fongos, yani ıspanaklı mücver tarifi
|
|
Ispanak 2 kalın dilim bayat ekmek içi 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 100gr peynir rende (eski kaşar ve tulum peyniri karışık olarak) 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Üstü için: 2 adet orta boy patates 1 adet yumurta 2 kahve fincanı eski kaşar peyniri rendesi Biraz tuz
Ispanakları yıkayıp, süzün. İki parmak eninde kesin. Sıcak suda beklettikten sonra iyice suyunu sıkın. Yumurtaları tek tek çırpın. Ekmek içi, ıspanak, süt ve tuz ile iyice karıştırın. Bu karışıma rendelenmiş peyniri ilave edin. Diğer tarafta patatesleri haşlayıp, ezip tuz, yumurta ve peynir ile çok sulu olmayan püre kıvamına getirin. Fırına uygun bir teflon kaba yağı döküp kızdırın. Ispanaklı karışımı kızgın yağın üzerine dökün. Patates püresini çorba kaşığı ile ıspanağın üzerine yuvarlak toplar şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40 dakika pişirin.
|