|
|
Her zaman seçiciydi ve terk eden hep oydu
Gazeteci Arda Uskan'ın kaleme aldığı ve 'Medya Prensi' Ercan Arıklı'nın hayatını anlatan 'Güle Güle Bebeğim' isimli kitapta, pek çok ilginç ayrıntı gözler önüne seriliyor. İşte Arıklı'nın hayatında yer alan kişilerin anlattıklarının da bulunduğu kitaptan bazı ilginç detaylar....
"Ercan Arıklı'nın yaşamında kadınların her zaman özel bir yeri oldu. Yakışıklı, zengin, başarılı bir iş adamının yaşayabileceklerinin çok ötesindeydi kadınlarla ilişkisi. Ama her zaman seçiciydi, her zaman terk eden de oydu..." diye anlatıyor Arda Uskan patronunun aşk hayatını... Ercan Arıklı'nın ağabeyi Tuncer Arıklı ise Güle Güle Bebeğim'de kardeşinin yaşamını kısaca özetleyen şu birkaç cümlesiyle kadınlarla ilişkisinin de ipuçlarını veriyor: "Ercan sevilmenin ayrı bir parçası değildi. Sempatikliği, öylesine edinilmiş, sonradan kazanılmış bir şey değildi. Çapkınlığı da öyle... Her şeyi içten gelirdi. O öyle olduğu için öyleydi. Bu onun çok önemli bir karakteristiği idi. Bu karakterinden ötürü size açıktı. Ama aynı açıklığı, sizden koptuğu zaman da yaşardı. Bunu kabullenmek zor bir şeydi."
*** Giysileri hava sıcaklığına göre numaralandırılmıştı rcan Arıklı'nın ikinci eşi Merve Yolaç anlatıyor: Kendi kıyafetlerine de çok dikkat ederdi. Ara sıra dışarı da çıkardık. Ama o çıkışlar da bir alemdi. Mesela Şamdan'a gidilecek, 3 numaralı pantolonun giyilmesi lazım... Mesela bir arkadaşın evinden kalkıp hep birlikte bir gece kulübüne filan gideceğiz. Gitmez! Oranın pantolonu gömleği ayrıdır. Tiril tiril pantolonlar, çizgili gömlekler, hepsinin bir yeri vardır. Bir yerden, başka bir yere mutlaka gidilmesi gerekiyorsa, eve gidilip pantolon değiştirilir. Diyelim ki, 5 numaralı pantolon giyilir, öyle gidilirdi." Ercan'ın numaralı pantolonların sırrı aslında şuydu: Her ceketinin, pantolonunun beline, hava sıcaklığına göre birer numara işlenmişti. Onun bu huyunu, son dönemlerdeki en yakın dostlarından biri olan Zafer Mutlu şöyle anlatıyor: "Bu numaralar, havanın sıcaklık ya da soğukluk derecesine göre değişirdi. 18, 19, 20 diye giderdi. Hava sıcaklığı 18 derece mi? Ercan, o gün 18 numaralı ceketi ya da pantolonu giyerdi. Kumaş kalınlığına göre ayarlarmış. Mesela işten bir yere gidecek, evindeki yardımcısı Esin Hanım'a telefon açar, 'Esin, 24 derecelik pantolonu şoföre ver bana getirsin' derdi. Bu yöntemi uygulamayanlara da şaşırır, 'neden böyle yapmıyorlar?' diye hayret ederdi. Hayat boyu hazır giyim almayı aklı almamıştır. İngiliz Lord'larına, Kraliyet mensuplarına gömlek diken Torber and Huster adlı bir mağaza vardır Londra'da. Yakasında E.A. yazan gömleklerini hep oraya ısmarlardı..."
|