|
|
Lezzet Güneşi
Otlu balık Sarmısağın yarısı, limon suyu, 1 çay kaşığı toz şeker, pul kırmızıbiber ve otları iyice harmanlayın. Balığın her iki tarafına bıçakla derin olmayan 3 çizik yapın, üzerine hazırladığınız karışımı sürüp, streçle örtün. Buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece dinlendirin. Balığı fırın tepsisine yerleştirin, üzerine yağ gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derecede fırında 30 dak. pişirin. Su, pırasa, kalan sarımsak ve kekiği harmanlayın, yağsız tavada pırasalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak 5 dak. soteleyin. Kalan şeker, domates ve enginarları ekleyin, karıştırarak yaklaşık 3- 4 dak. ısıtıp balıkla beraber servis yapın.
(6 Kişilik) * 1,5 kg beyaz etli balık * 4 diş sarımsak 8dövülmüş) * 1 limon suyu * 3 çay kaşığı toz şeker çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı biberiye (taze, kıyılmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı su * 350 gr. pırasa (halka doğranmış) * 2 çay kaşığı kekik (taze, kıyılmış) * 450 gr. küçük boy domates (4'e bölünmüş) * 400 gr. enginar kalbi (dörde bölünmüş)
|