İTO'NUN çiçeği burnunda başkanı Murat Yalçıntaş, Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek verdi. Yalçıntaş, "Başarılıydı ki yeniden seçildi. Artık kendisiyle yarışacak. İşi daha zor" dedi.
TOBB'un tarihe geçen Genel Kurulu'nun yankıları sürüyor. Rekor sayıda delegenin desteğiyle seçilerek güven tazeleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun belirlediği yeni Yönetim Kurulu'na giremeyen Kahramanmaraş Oda Başkanı Mehmet Balduk, Hisarcıklıoğlu'nu sert dille eleştirirken, çiçeği burnunda İTO Başkanı Murat Yalçıntaş TOBB Başkanı'na tam destek verdi. Hisarcıklıoğlu'nun, Balduk'a görev teklif etmediği, bunu, kendisine son ana kadar söylemediği, Balduk'un genel kurul sabahı, bir cep telefonu mesajı ile Hisarcıklıoğlu'na "Ben yokum" dediği öğrenildi.
SİYASİ DESTEK İDDİASI "Rifat Bey 1357 delegenin önermesiyle tek aday oldu. Demek ki Rifat Bey hakikaten başarılı bir başkanlık dönemi geçirmiş. TOBB'u bir yerden bir yere taşımış ki tek aday olarak ortaya çıktı" diyen Yalçıntaş ise ikinci dönemde Hisarcıklıoğlu'nun işinin daha da zor olduğunu belirtti. AKP'nin desteği ile İTO Başkanlığı'na seçildiği iddia edilen Yalçıntaş, İTO'dan İbrahim Çağlar'ın TOBB Yönetim Kurulu'na girdiği bir seçimden sonra, "Rifat Bey artık kendisiyle yarışmak zorunda. Yaptığı icraatlarla TOBB'u şimdi daha da ileriye götürmesi lazım. Bu daha da ileriye götürmede bizler de yapabileceğimiz ne varsa yapacağız, destek olacağız" diye konuştu. "Benim İTO Başkanı olarak görevim, kendi üyelerimin menfaatini üçüncü grup ve şahıslara karşı korumak. Ben kendi üyelerimin çıkarları karşısında tüm üçüncü kişi ve kurumlara eşit mesafedeyim" mesajı veren Yalçıntaş, işsizliği önleme ve Avrupa Birliği'yle (AB) müzakere sürecinde iş dünyasının önceliklerini SABAH'a anlattı. İşsizliğin Türkiye'deki en büyük sıkıntı olduğunun altını çizen Yalçıntaş şunları söyledi: "Bunu çözmek için ilk olarak mutlaka yabancı sermayenin daha fazla gelmesinin gerekiyor. İşsizliğin artmaması, en azından sabit tutulması için yılda en az 50 milyar dolar yatırım yapılmalı. Oysa özel sektörle devletin yatırımını toplasanız bile bu rakam 30- 35 milyar doları geçmiyor. Geriye kalan 15-20 milyar doların yurtdışından gelmeli. Diğer önemli parametre de mevzuatın değiştirilmesi. Şu andaki mevzuata göre fazla eleman aldığınız zaman yükünüz katlanarak artıyor. Yani bugün birçok işyerinde 1-49 kişi arasında çalıştırılmasının sebebi 50 kişi olduğu zaman başka yüklerin binmesidir."