TEMA Vakfı Arıcılık Danışmanı İnci (isim benzerliği tamamen tesadüf) Cargill'in açıklamalarına karşı çıkıyor ve şunları söylüyor: "Ne yazık ki 4 yıl öncesine kadar arıya glikoz yedirilerek üretilen balın tespitini Türkiye'de yapabilen bir laboratuvar yoktu. Ne zaman ki bu ballar suni beslenmeyle üretildi diye AB'den dönmeye başladı, bu kez Egeli ihracatçılar sahte balı tespit eden Carbon 13 testini yapabilen cihaz satın aldılar. Arının glikoz yiyerek yaptığı bal artık tespit ediliyor. Bakanlık da bu gürültülerden sonra iki ay önce bu cihazı aldı. Arının glikoz yiyerek bal yapması, gıda kodeksine aykırı ve bu ballar da sahte." Bu arada 'bal ticari glikoz içermez" tebliğinin değiştirilmesi için güçlü lobiler bugünlerde çalışıyor. 6 Nisan tarihli Resmi Gazete'de Türk Gıda Kodeksi'nde bal ile ilgili değişlik yapılması hakkında tebliğ yayınlanmış bile. Glikozun meşrulaştırılmak istendiği iddia ediliyor.