Bazı bölgelerde orman vasıflı arazi tespit edildi. Hükümet 2b'de yağma eleştirisinden korktu Arazi tahsislerinde 4 firmanın ödeme yapması bürokratların orman talanı korkusuna bağlanıyor.
Türkiye'de ilk kez "açık artırma" yöntemiyle yapılan turizm arazisi tahsislerinde bugüne kadar 18 firmadan yalnızca 4'ü tüm yükümlülüklerini yerine getirip, parasını yatırırken, bürokratik işlemlerden kaynaklı gecikmelerde "orman talanı" korkusunun da etkili olduğu ortaya çıktı.
2 B ELEŞTİRİSİ KORKUTTU "Müzayede" gibi yapılan tahsiste, UDE Turizm'in 24 trilyon 750 milyar lira ile en yüksek "sosyal ve teknik altyapıya katılım payı" verdiği Belek G-7 No'lu golf alanı arazisi üzerinde orman vasıflı alanlar bulunduğu tespit edildi. Orman kapsamı dışına çıkarılan "2b" arazilerinde dahi "orman yağması" yapılacağı eleştirileriyle boğuşan AKP hükümetinin, turizm tahsislerinde aynı iddia ile karşılaşmayı göze alamadığı belirlendi. Orman Genel Müdürlüğü, UDE Turizm'den "ağaç koruma planı" istedi. Parsel üzerindeki ağaçları gösteren "ağaç rölöve planı" hazırlandı. Kurulacak tesiste, ormanlık alanların "park" olarak korunması kaydıyla bina yerleşim planına izin verildi. Bunun üzerine diğer firmalar için Ağustos 2004'te başlayan ön izin süresi, Belek G-7 golf alanı için yaklaşık bir ay önce verildi. UDE Turizm, 6 aylık süreç içinde tüm bürokratik işlemleri tamamlayıp, taahhüt ettiği 24 trilyon 750 milyar lirayı yatırırsa kesin tahsis yapılacak.
BAŞARANLAR VAR Belek G-4 No'lu golf alanı için "açık artırmaya" giren Özaltın İnş. Tic. San. A.Ş, kesin tahsis sürecini tamamlayan firmalardan biri. Özaltın İnşaat Turizm Yatırımları Proje Müdürü Eşref Soydaş, iyi bir organizasyonla üzerlerine düşen yükümlülükleri hızlı bir biçimde yerine getirdiklerini söyledi. Ağustos ayında süreç başladığında altyapı çalışmasının hazır olduğunu belirten Soydaş, "Golf sahasının inşaatını bitirdik. Eylül ayında turizme kazandıracağız" dedi.