kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oger Telecom: 'Türk Telekom'da süreç şeffaf işliyor'
Telekom'da 'uzatma' talebi
Oger Telecom: 'Türk Telekom'da süreç şeffaf işliyor'

Oger Telecom: 'Türk Telekom'da süreç şeffaf işliyor'

Türk Telekom'a talip olan şirketlerden Oger Telecom'un Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom'un özelleştirme sürecinin eşitlikçi ve şeffaf bir süreç olduğunu belirterek, ''Birtakım belirsizliklere rağmen yolumuza devam etme konusunda bizlere güven verdi'' dedi.

5. Telekomünikasyon Arenası'nda ''Yabancı Yatırımcı Gözüyle Türk Telekom'un Özelleştirilmesi'' konulu bir sunum yapan Doany, Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili analizlerini, iş planlarını yaptıklarını söyledi.

Türk Telekom'un özelleştirme sürecinin ayrımcılık gözetmediğini, gayet eşitlikçi ve şeffaf bir süreç olduğunu ifade eden Doany, ''Birtakım belirsizliklere rağmen yolumuza devam etmek konusunda bizlere güven verdi'' dedi.

Birçok Türk şirketin de bu sürece katılmasına imkan tanındığını belirten Doany, başka ülkelerin de örnek alacağı bir uygulama olduğunu kaydetti. Doany, ''Yarına kadar son şartların ne olacağı ortaya çıkacak. 17 Mayıs'ta teklif verenler son konsorsiyumlarını oluşturacaklar. 31 Mayıs'ta da son teklif verilecek' diye konuştu.

Doany, çok kısa bir zaman aralığı bulunduğunu, bunun kendileri için zorlu olduğunu ama sürece uyduklarını belirtti.Bu sürecin erken evrelerinde İspanyol Telefonica gibi süreçten çekilen şirketler olduğunu ifade eden Doany, ''Bu Türkiye için ciddi kayıp. Koç-Sabancı ortaklığa gitmişti. Ama Koç, bağımsız ihaleye katılacak'' dedi.

''TÜRK TELEKOM'UN GELECEĞİNE İNANIYORUZ''

Türkiye'nin ve Türk Telekom'un geleceğine inandıklarını ifade eden Doany, teklif veren şirket olarak Türk Telekom'un kendilerine sunduğu bilgilere güvendiklerini söyledi.

Doany, ''Türkiye'nin AB'ye doğru ilerleyişini görüyoruz. Ve umuyoruz ki biz de şirket olarak bu yönde katkı sağlayabiliriz. Türk Telekom çok başarılı'' diye konuştu.

Türkiye'de dolaylı vergi oranlarını çok yüksek bulduğunu belirten Doany, bunun uzun vadede kendileri için endişe teşkil ettiğini, pazara giren şirketler için vergi oranlarının zor olduğunu belirtti.

Telsim'in satışının ertelenmesini, ''iyi bir karar'' şeklinde nitelendiren Doany, ''Devlet Türk Telekom'u olabildiğince iyi bir fiyata satabilecektir. Turkcell'in Telia Sonera tarafından satın alınması ise değer açısından önemli. Telsim için de örnek teşkil edebilir'' dedi.

''SÜREÇTEN MEMNUN DEĞİLLERSE KALMASALARDI''


Doany, Türk Telekom'u özelleştirmek adına kararlılık bulunduğunu, bunun yerli ve yabancı yatırımcılar açısından güven verici görüldüğünü belirtti. Telefonica'nın ''Türk Telekom olamazsa Avea'dan çekiliriz'' açıklamasına da atıfta bulunan Doany , ''İnsanlar bu süreçten memnun değillerse kalmasalardı. Şimdi bu tepkilere bir anlam veremiyoruz. Eşit ve şeffaf bir süreç olduğuna inanıyoruz. Bizim gibi şirketleri yatırım yapmaya teşvik ediyor'' dedi.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Doany, ''Türk Telekom'un fiyatı ne olabilir? 8 milyar dolar rakamı konuşuluyor'' denilmesi üzerine, ''8 ile 10 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyorum'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Türk şirketleri ile konsorsiyum olabilir mi?'' sorusu üzerine Doany, Türk ortak konusunda iki haftaya kadar bir açıklama yapacaklarını, şu anda bir şey söylemek istemediğini belirtti.

Koç ya da Sabancı ile ortaklık olup olmayacağı sorusunu da Doany, ''Hayır, olacağını zannetmiyorum'' diye yanıtladı. Türk Telekom'da ihale sürecinde kalan sekiz yatırımcı firmadan beşinin son teklif verme tarihinin ertelenmesi isteğiyle ilgili bir soru üzerine de Doany, ''Bunu cesaretlendirmek istiyoruz. Biz de ertelemeyi isteriz. Böylelikle rekabet artacaktır. Çünkü Avea konusundaki açıklama henüz yapılmamış olduğu için biz de böyle birşey olmasını isteriz'' diye konuştu. Ertelemenin süresine ilişkin de Doany, ''Bir aylık bir süre olacak herhalde'' yanıtını verdi.

SEKTÖRDEKİ İŞLETMECİLER


4 Mayıs 2005 itibariyle göreve başlayan Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer de, 2004 yılı sonu itibariyle mevcut yetkilendirmelere ek olarak 60 yeni işletmecinin sektöre giriş yaptığını ve sektördeki işletmeci sayısının 193'e yükseldiğini belirtti.

Acarer, ''Bugün bu sayı 218 olup sektördeki işletmeci sayısının artmasıyla birlikte çeşitli hizmetler daha ucuza ve kalite şekilde tüketicilere sunulmaya başlanmıştır'' dedi.

Kurumun bu yıl içinde yapmayı planladığı yetkilendirme çalışmaları kapsamında katma değerli telekomünikasyon hizmetleri, sanal mobil şebeke hizmetleri gibi çalışmalar bulunduğunu anlatan Acarer, ''Kurum,son zamanlarda ülkenin gündeminde olan ve büyük sorun haline dönüşen cep telefonu gasp olaylarının önüne geçmek maksadıyla GSM-IMEI takip sistemini kurmayı da planlamaktadır'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Yapı Kredi Bankası Koç'un oldu
 Merkez Bankası cari açık beklentisi 15 milyar dolara çıktı
 Dev otellere ihtar
 Sanayide yüzde 5.5 artış
 TOBB'da Erdemir düellosu
 Siyasilerin arka bahçesi olmayız
 Ağar: İyimser hava yok
 Şahenk: Perakendede yabancıların pazar payı daha da artacak
 Bankalar toparlandı, vergide payları yüzde 47'ye yükseldi
 AB standardı ile binlerce PC çöpe
 Özelleştirmede keskin viraj: Türk Telekom ve Erdemir
 Mercedes B'de iPod'la 15 bin şarkı standart
 Dört çekerli Fiat Panda 24.4 bin YTL'ye yollarda
 TOBB'da, TÜSİAD modeli uygulanacak
 Piyango'nun satışında '10 yıl hasılat paylaşımı'...
 Erkeklere altı ay emzirme yardımı
 Doğuş'tan arka koltuk projesi
 Shell Helix yağları yenilendi
 Milli gelir hesabı bu yaz değişiyor
 Hazine 3 ihale düzenleyecek
 Türk-İş'ten Krueger'a eleştiri
GÜNTAY ŞİMŞEK
Yeni arka bahçe teşebbüsleri
Görünen manzara şu.
GAZİ ERÇEL
Yoğun bir haftadan geriye kalan
İstanbul geçen...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Sadece cari açık değil, herşey rekor
Yılın ilk üç...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Sırada İMKB Başkanı Osman Birsen var
Sermaye Piyasası...
Kredi kartında ezeli rekabet var
Galatasaray üzerindeki renklerden dolayı MasterCard'la, Fenerbahçe...
Yediz riskliydi ikisini doğurdu
Yedizlerini yitiren annenin verdiği karar tartışılırken, Ayşegül...
Kadınlar kahkaha atmıyor
Kadınlar kahkaha atmıyor
Çetin Altan "Merak ediyorum" diyor; "Küçükken kızlar kahkaha atar,...
Kardeşime kızgın değil kırgınım
Kardeşime kızgın değil kırgınım
Babasının 'gerçek' malvarlığının tespiti için dava açan Kubilay Enez,...
IMKB
E: 24.714 D:% -0,95
DOLAR
S: 1,359 D:% 0,184
EURO
S: 1,744 D:% 0,086
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu