|
|
Paskalya çöreği
Küçük bir tencereye yarım su bardağı sütü alın. İçine bir küçük paket yaş mayayı ekleyerek eritin. Eriyen mayanın üzerine 2 su bardağı un ekleyin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın. Sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Başka bir kapta 2 su bardağı şekeri, 4 adet yumurta ile köpük haline gelene dek çırpın. Küçük bir tencerede 250 gram margarini eritin. Soğumaya bırakın. Kalan unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, şeker ve yumurta karışımını, erimiş margarini, mahlebi ve kabukları temizlenmiş toz haline getirilmiş kakuleyi ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hafif yapışkan hamuru iyice yoğurduktan sonra sıcak bir yerde yeniden mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayarak uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü halinde örün. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dövülmüş fındık veya bademi serpin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Malzeme * 8,5 su bardağı un * 2 su bardağı toz şeker * 250 gram margarin * 1 paket yaş maya * 5 adet yumurta * 10 adet kakule * 1 çorba kaşığı mahlep * Yarım su bardağı süt Üzerine: * Dövülmüş fındık ya da badem
|