Kıymalı puf böreği
Orta boy bir tencerede yağı ısıtıp, kıymayı kavurun. Biberi ilave edip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. En son mısır ve soğanı katıp soğumaya bırakın. Her bir milföy hamurunu elinizle inceltin. Piliçli karışımı hamurlara kenarlarında bir santim boşluk bırakarak paylaştırın. Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürüp, harcı dışarı taşırmadan kapatıp kenarlarını bastırın. Ve hamur kesme aletiyle kenarlarını bastırın. Yarım ay şekli verin. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
MALZEMELER * 250 gram piliç kıyma * 5 yaprak milföy hamuru * Yarım çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım dolmalık kırmızı biber * 150 gram mısır * 1 adet taze soğan * 1 adet yumurta
|