Türkiye,kişi başına 12 kilogramlık tavuk ve piliç ürünleri tüketimiyle Suudi Arabistan'ın gerisinde kaldı. Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Öztop, Türkiye'nin tavuk ve tavuk ürünleri tüketiminde daha yolun başında olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de kişi başı tavuk ve piliç ürünleri tüketimi 12 kilogram ile henüz çok düşük seviyelerde. Bu oran Suudi Arabistan'da kilogram. Suudi Arabistan'ı ABD, İngiltere ve Fransa takip ediyor. Bu oran AB'de ise ortalama 21 kilogram" dedi. Yıllık 2.5 milyar dolarlık iş hacmine sahip sektörün 10 yıl içinde 1.5 milyon ton üretim kapasitesine ulaşacağını belirten Öztop, sektörün ihracat hamlesini başlatmak için gün saydığını da sözlerine ekledi.