|
|
|
|
Bir Tarif
Mantarlı tavuk... Tavuk etini haşlayıp incecik didin. Havuçları haşlayıp halka şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Dörtde bölün. Bezelye ve havuçla birlikte tavuğa ekleyin. Tuz ve karabiber katın. Kremayı da ekleyip yağlanmış fırın kabına yayın. Milföy hamurunu ince şeritler halinde kesin. Tavuğun üzerine kafes biçiminde yayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, 200 dereceli fırında pişirin.
MALZEMELER
* 4 adet tavuk göğsü
* 2 adet havuç
* 10-12 adet mantar
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 su bardağı bezelye
* 200 gram krema
* 2 adet milföy hamuru
* Tuz, karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|