En Düşük Kalorili Bahar Yemekleri
Kaparili balık Patatesleri fırçalayarak yıkayın, soymadan uzunlamasına ikiye kesin ve her bir parçayı tekrar 6'ya bölün. Patatesleri yağlanmış fırın tepsisine yayın, üzerlerine yağ, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Isıtılmış yağsız tavada balıkların her iki yüzünü arzu ettiğiniz kıvamda pişirin. Sıcak tutun. Kapari, dereotu, limon kabuğu ve limon suyunu iyice karıştırın. Balıkların üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, pişen patatesler ve limon dilimleriyle birlikte servis yapın.
139 kalori / porsiyon (6 kişilik) * 5 adet büyük boy patates * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı tane karabiber (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 6 adet beyaz etli balık filetosu * 2 çorba kaşığı kapari * 1 çorba kaşığı dereotu * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 1 adet limonun suyu * 1 adet limon (dilimlenmiş)
Soğanlı topkek Isıtılmış zeytinyağında hardal tohumlarını kısık ateşte yaklaşık 30 dakika, tohumlar patlamaya başlayıncaya kadar soteleyin. Soğanları ilave edip, yine kısık ateşte soğanlar karamelize oluncaya kadar karıştırarak soteleyin. Ateşten alıp tereyağı, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Hazırladığınız soğanlı harçtan iki çorba kaşığı ayırın, kalan soğan, un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve balı harmanlayın. Yumurta ve sütü ilave edip, unlu karışıma yedirin. Hazırladığınız karışımı 10 adet muffin kalıbına paylaştırın. Üzerlerine ayırdığınız soğanları yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
160 kalori / porsiyon (10 adet) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı siyah ve beyaz hardal tohumu * 3 adet beyaz soğan (piyaz doğranmış) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * Tuz ve taze çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda) * 2,5 su bardağı un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı karbonat * 1/2 çay kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı bal * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 1 su bardağı süt
Kınalı bamya Bir litre suyu kaynatın, limon suyunun yarısını ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına getirin ve ipiyle birlikte bamyaları katın, yaklaşık 10 dakika pişirip, ateşi kapatın. 200 ml. soğuk su ilave edin ve bamyalar kabarıp su soğuyuncaya kadar bekletin. Su soğuduktan sonra bamyaların ipini çıkarın ve süzün. Isıtılmış yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin, kalan su ve limon suyunu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Bamya, domates ve tuzu katıp, kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Yemek soğuduktan sonra süzme yoğurtla birlikte servis yapın.
85 kalori / porsiyon (6 kişilik) * 150 gr. kuru bamya * 2 adet limonun suyu * 5 su bardağı su * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet soğan (iri doğranmış) * 2 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, iri doğranmış) * 1 su bardağı yoğurt (süzme) * Tuz (arzu edilen miktarda)
Rezeneli hindi Rezene ve soğanlara kaynar suyu ilave edin, rezeneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Etleri ve tuzu ekleyin, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı iyice çırpın. Karıştırarak yemeğin suyundan 200 ml. ilave edin. Hazırladığınız terbiye suyunu yemeğin üzerine gezdirerek ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Üzerine rezene yaprakları serperek servis yapın.
182 kalori / porsiyon (4 kişilik) * 500 gr. hindi bonfile * 2 adet rezene (2'ye kesilmiş) * 1 adet soğan (4'e kesilmiş) * 3 su bardağı su (kaynar) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 2 adet yumurta sarısı * 4 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı krema * 2 çorba kaşığı rezene yaprağı (ince kıyılmış)
|