|
|
Otlu fincan köfte Otlu fincan köfte
Et ve patatesi küçük küp şeklinde kesin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Erişte söğüş, sarımsak, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırın. Yağlanmış nescafe fincanlarının 2/3'ünü hazırladığınız harç ile doldurup, üzerini bastırarak sıkılaştırın. Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine çıkarın. Ekmek kırıntısı, süt, maydanoz, dereotu ve biberiyeyi iyice karıştırıp, köftelerin üzerine paylaştırın ve kaşığın tersiyle hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları ve üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Maydanoz ve dereotu ile süsleyerek, sıcak servis yapın.
145 kalori / porsiyon (6 kişilik) * 2 adet piliç göğüs light (haşlanmış) * 1 adet orta boy patates (haşlanmış) * Yarım kase piliç erişte söğüş * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 2 adet yumurta sarısı (çırpılmış) * 2 dilim ekmek kırıntısı (taze) * 2 çorba kaşığı süt * 4 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 5 sap dereotu (ince kıyılmış) * 8 yaprak biberiye (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber
|