Soğuk yoğurt çorbası
Buğday ve nohutu ayrı yarı bir gece önce ıslatın. Buğdayı unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, nohut ve suyu ilave edip, 30 dakika pişirin. Mercimeklerin üzerine çıkıncaya kadar sıcak su ilave edin, orta ateşte 10 dakika pişirip, süzün. Nohutlara ilave e din ve 15 dakika daha pişirip, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Yoğurdu karıştırarak yavaş yavaş su ve tuz ilave edin. Servis tabaklarına nohutlu harçtan koyun, üzerlerine hazırladığınız koyu ayrandan ilave edin, hafifçe karıştırın, zeytinyağı gezdirerek soğuk servis yapın.
247 kalori / porsiyon (10 kişilik) * 1 su bardağı aşurelik buğday * 1 su bardağı nohut * 5 su bardağı su (ılık) * 1 su bardağı yeşil mercimek * 1 kg. yoğurt (süzme) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı ya * Yeterince su
|