Dışbank'ı satın alan Fortis'in CEO'su Votron, "Türkiye son 5 yılda büyük şeyler başardı, bizim aradığımız bu'' dedi.
Dışbank'ın yüzde 89.3'ünü satın almak için anlaşma imzalayan Fortis'in CEO'su Jean-Paul Votron, Türkiye'nin 7. büyük özel bankası Dışbank'ı daha da ileriye götürmek istediklerini belirterek, "Türkiye'de pazar payı açısından 5 yıl içinde iş hacmimizi 2 katına çıkarmayı umuyoruz'' dedi. Votron, sahip olduğu dinamik yapısı, nüfus potansiyeli, genişleyen orta sınıfı ve KOBİ'lerin Türkiye'yi cazip bir pazar haline getirdiğini vurguladı. Jean-Paul Votron, "Moda diye Türkiye'ye gelmedik. Biz son derece rasyonel kişileriz. Bir ülkenin enerjisine, başardıklarına bakmak lazım. Türkiye bu açıdan son 5 yılda çok büyük şeyler başardı, muazzam bir gelişme var. Bizim de aradığımız bu'' diye konuştu.
YATIRIMA DEVAM EDECEK Votron, Fortis için yaklaşık 1 milyar Euro'luk Dışbank yatırımının önemli olduğunu belirterek, "Böyle bir meblağı yatırdığınızda işi daha ileriye götürmek için kendinizi adarsınız. Fortis'te iş planlarımıza göre işe yatırım yapacağız. Şubeler, pazarlama, ürün geliştirmek ve yenilikler için yatırım yapılacak" dedi. Dışbank'ı satın almak için ödenen paranın miktarına ilişkin olarakVotron, "Buna değdiği için ödeme yapıldı. Bu şirketi, gelecekte daha etkili bir kurum yapmak için yatırım yapmak istiyoruz'' şeklinde konuştu. Satın alma ile birlikte Dışbank'ı dünyaya açtıklarını ifade eden Votron, şunları kaydetti: "Fortis, şu anda 53 ülkede bulunuyor. Marka için uluslararası alanda reklam yapabilirsiniz, luslararası medyayı, yerel medyayı kullanabilirsiniz. Tek bir kimlik etrafında dünyayı bağlayabilir ve ürünlerinizi sunabilirsiniz. Tabii ki markaya yatırım yapabiliriz. Bugün Türkiye'de Fortis, düne göre daha iyi tanınıyor. Fortis'i insanların tanıyacağı bir marka haline getireceğiz.''
TÜRKİYE'YE İLGİ ARTIYOR Fortis'in ana stratejisinin ticari bankacılık üzerine kurulu olduğunu söyleyen CEO, "Fortis Avrupa'da 100 iş merkezine sahip. Biz ticari bankacılık için referans bankayız" dedi. Votron Türkiye'ye yönelik yabancı sermaye ilgisinin arttığını da belirterek "Kredilerin Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranı konusunda daha gidilecek yol var" dedi. Türk bankacılık sektörüne ilginin yoğunlaşacağını ifade eden Votron, "Avrupa'da 25 ülkede yapmaya çalıştığımız uygulamayı Türkiye'de de yapacağız" diye konuştu.