Söğürtme
Maydanoz, ekmek içi ve bir dış sarımsağı 3 dakika robottan geçirin. Etleri bu malzemeye bulayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Patlıcan, sivribiber ve domatesleri hızlı ateşte közleyip, kabuklarını soyun. Zeytinyağı, yoğurt, kalan sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Közlenmiş malzemeleri gelişigüzel iri parçalara bölün. Patlıcanları yoğurda bulayın, üzerine közlenmiş sivribiber ve domatesleri yerleştirin. Etlerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 800 gram tuzu sırtı (4'e bölünmüş) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 2 dilim bayat ekmek içi * 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 2 adet büyük boy patlıcan * 2 adet yeşil sivribiber * 1 adet domates * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı yoğurt * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|