Büyülü ayva
Isıtılmış yağda soğan ve ayva dilimlerini soğanlar sararıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyin. Etleri katın ve karıştırmaya devam ederek hızlı ateşte 7-8 dakika daha soteleyin. Erik, köri, soya sosu, tarçın, zencefil, tuz, karabiber ve piliç suyunu katıp iyice karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Kremayı ilave edin, 1-2 dakika daha pişirip, ateşten indirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram piliç göğüs kuşbaşı * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet ayva (8'e bölünmüş) * 12 adet kuru erik (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 çay kaşığı köri * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı zencefil * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 100 gram krema
|