Pirinçli şevketibostan
Şevketibostanları bol sirkeli suda en az 1-2 saat bekletin ve iyice yıkayın. Kök ve yaprak kısımlarını irice doğrayın. Isıtılmış zeytinyağında soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 3 dakika soteleyin. Suyu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Şevketibostan, pirinç ve tuzu ilave edip, hızlı ateşte 5 dakika pişirin, ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram şevketibostan * 2 çorba kaşığı sirke * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) * 1 su bardağı su (kaynar) * 1 çay bardağı pirinç * Tuz (arzu edilen miktarda)
|