|
|
Lezzet Güneşi
Çayır kebabı Zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Etleri ilave edin, kısık ateşte her iki yüzünü 10'ar dakika pişirin. Una yarım su bardağı suyu karıştırarak katın. Unlu su, kalan su, tozşeker ve tane karabiberleri etin üzerine ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Havuç, pirinç, sarımsak ve taze soğanları ekleyerek, 10 dakika daha pişirin. Marul, nane, maydanoz ve kremayı ilave edin, tencereyi sallayarak malzemelerin yerleşmesini sağlayın (karıştırmayın), 5 dakika daha pişirin. Karabiber ve pul kırmızıbiber serpip servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. kemikli parça et (kuzu veya oğlak) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 100 gram tereyağı * 1 çorba kaşığı un * 2,5 su bardağı su (kaynar) * Yarım çay kaşığı tozşeker * 5-6 adet tane karabiber * 1 adet orta boy havuç (ince jülyen doğranmış) * 50 gram pirinç (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış) * 5 diş sarımsak * 1 demet taze soğan (kalın jülyen doğranmış) * Yarım demet kıvırcık marul (iri doğranmış) * Yarım demet nane (iri doğranmış) * Yarım demet maydanoz (iri doğranmış) * 75 ml. krema * Yarım çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
|