|
|
|
|
|
|
Baklava nasıl yenir?
Geçen hafta baklava açmam ve ardından hiç baklava tadamamış olmam Karaköy Güllüoğlu sahibi Nadir Güllü'yü içten yaralamış olmalı ki ertesi gün bir telefon edip beni Karaköy'deki inanılmaz baklava tesislerine çağırdı. Açıkçası giderken işini çok seven bir baklavacı bekliyordum. Ancak Nadir Bey'in işine ve ülkesine aşık bir baklavacı olduğunu anlamam uzun sürmedi. Tam dört yıl profesörler ile çalışıp hatta kendi çocuklarının bile kan tahlillerini yaptırmak pahasına 'Diabak' isimli diabetik baklavayı geliştiren Güllü, yaptıkları ile gerçek bir baklava ve Türkiye tanıtım neferi olduğunu ispat ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarını tesislerinde ağırlayan ve çatıdaki Türk bayrağı önünde mutlaka onlarla fotoğraf çektiren Güllü, bayrak her seferinde güzelce dalgalansın diye özel bir hava üfleme sistemi bile yapmış. Bu arada Diabak isimli, şeker hastalarının bile yiyebildiği baklava lezzet olarak normal baklavadan hiç ayrılmıyor. Güllü'nün ofisinde kısa bir baklava yeme kursu da aldım: Baklava önce ters çeviriliyor ve her lokma 10'ar kere çiğneniyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|